Над 50.000 граѓани излегоа пред владата!
На протестот денеска излегоа над 50.000 луѓе, покажуваат безбедносните протести. Започна под насловот „Ултиматум – Не благодарам“ пред зградата на Владата.

На протестот се обратија интелектуалци, универзитетски професори и јавни личности. Се обратија Елка Јачева Улчар, Наташа Котлар, Дарја Андовска, Тони Стојановски, Перо Камиказа и Коле Чашуле.