Познатиот актер Брус Вилис, кој неодамна го растажи целиот свет објавувајќи дека е тешко болен и затоа се збогува со кариерата, на сетот се соочувал со страшно малтретирање, особено за време на снимањето на неговиот последен филм кога веќе боледуваше од тешки симптоми на опасна болест.

Станува збор за афазија поради која познатиот холивудски заводник постепено ја губи моќта на говорот, а дури сега протекоа детали што му правел продуцентот Рендал Емет за време на снимањето, не поднесувајќи ги маките кои го мачеле актерот. Во исто време, како што пренесуваат бројни портали, Емет цело време знаел дека Вилис е болен, но не обрнувал внимание на тоа.

Покрај тоа што Емет беше обвинет за малтретирање жени, употреба на дрога и регрутирање актерки за улоги во замена за „дружење“ со нив, тој за жал не го поштеди ниту Вилис и го искористи, иако знаеше дека актерот има здравствен проблем. пишува тој.„Лос Анџелес Тајмс“.

Вознемиреноста на продуцентот отиде дотаму што тој побара од легендарниот актер да ја клоца вратата на снимањето на филмот, што Вилис не можеше да го направи. Не помогна дури ни кога побара помош од другите во филмската екипа. Бидејќи актерот бил збунет и не знаел што треба да направи, Рендел отишол понатаму и ја навредил ѕвездата од филмот „Умри машки“ кај неговата сопруга, ријалити ѕвездата Лала Кент. Потоа и рекол дека веќе не знае кој е и што е, ниту пак се сеќава на текстот што треба да го презентира.

„Лос Анџелес Тајмс“ наведува дека неговата егоцентричност и примитивизам, како и неколегијалноста и непрофесионалноста биле особено очигледни бидејќи Емет соработката со Вилица ја нарекол „гомненици“. Ова го потврди неговата асистентка Ана Шиманска.