Ова е тажно, па потажно не може да биде, види што направија од нас уметниците, вели кралот на ромската музика Ферус Мустафов за „ММС“, разочаран од одлуките на државата, според кои на музичките работници не им се дозволува да настапуваат.

Ферус веќе четири месеци седи дома, сите настапи кои ги имал закажано, поради пандемијата се откажани, а сега не може да настапува ни во локали, бидејки иако се отворени, за музичарите сè уште важи забраната.

Музичарите се креваат против последните одлуки на Владата