Убедлив настап на следниот премиер, е само еден од позитивните коментари под анкетата објавена на Фејсбук.

На прашањето кој е победник во денениот телевизиски дуел помеѓу Заев и Мицкоски 74% од гледачите позитивно се изјасниле за лидерот на опозицијата Христијан Мицкоски, а за лидерот на владејачката партија симпатии изразиле само 26%.

Гледачите му замеруваат на Заев за простиот и нервозен настап, во кој наместо со аргументи напаѓа со навреди. Настапот на доскорешниот премиер е оценет и како дефокусиран,

За разлика од него, настапот на Мицкоски е оценет како стегнат, прецизен, и убедлив.