Големиот актер Раде Шербеџија денес се објави на Фејсбук со следниве зборови:

– Денес само што успеав да го отворам Фејсбук и видов забелешки дека ја испратив мојата порака за поддршка на мирните демонстрации во Белград на денот на комеморацијата на ужасното злосторство и геноцидот извршен во Сребреница.

Јас сум човек кој претежно не гледа телевизија, читам весници многу нередовно и многу често ги заборава деновите од неделата или датумите во месецот, особено кога работам.

Секако, зачуден сум од фактот дека во денешно време, кое се гордее со напредокот на човечката мисла и цивилизација, може да се случи такво брутално злосторство ….
Јас сум лош со датумите, но не е суштината во датумот, туку во она што го носи човекот кој работи секој ден во годината.
За жал, кај нас, овие трагични датуми најчесто ги користат политичарите за нивни манипулации и промоции.

И сигурно е дека треба да ги споменеме Сребреница и Сараево и Вуковар и Јасеновац… и многу други вакви трагедии, да не се забораваат, со надеж дека ќе научиме нешто и дека идните генерации нема да страдаат…

Со мојата работа и животот, колку знам и можам, се обидувам да придонесам за надминување на траумите, за кревање и создавање нови мостови на солидарност и пријателство и да престанеме со насилството на овие наши простори – рече Шербеџија.
×

Вести

Глобус

Спорт

Шоубиз

Начин на живот

Забавно

Сведоштва за смрт

Претплата

Класифицирани

Испратете вести

Контакт

Отпечаток

Маркетинг

Услови на употреба

Политика за приватност

ВЕЛИКА АКТОРНА ПОРАКА

Раде Шербеџија: Треба да ги споменеме и Сребреница и Сараево и Вуковар и Јасеновац

Ужасен од фактот дека во денешно време, што може да се пофали со напредокот на човечката мисла и цивилизација, можело да се случи такво брутално злосторство.

L. S. R. /Avaz.ba

13.07.2020 18:09

Раде Шербеџија

ФОТО: АРХИВ

Текстот продолжува под рекламата

Големиот актер Раде Шербеџија денес се објави на Фејсбук со следниве зборови:

– Денес само што успеав да го отворам Фејсбук и видов забелешки дека ја испратив мојата порака за поддршка за мирни демонстрации во Белград на денот на комеморацијата на ужасното злосторство и геноцид извршено во Сребреница. Јас сум човек кој претежно не гледам телевизија, читам весници многу нередовно и многу често ги заборава деновите од неделата или датумите во месецот, особено кога работам.

Само што не знаев дека претходниот ден беше ден за да се одбележам и жалам за тоа ужасно злосторство. Секако, зачуден сум од фактот дека во денешно време, кое се гордее со напредокот на човечката мисла и цивилизација, може да се случи такво брутално злосторство …. Јас сум лош со датумите, но тоа не е суштината на датумот, туку во она што го носи човекот работи секој ден во годината. За жал, кај нас, овие трагични датуми најчесто ги користат политичарите за нивни манипулации и промоции.

Статус на Раде ШербеџијаPHOTO: FACEBOOK

И сигурно е дека треба да ги споменеме Сребреница и Сараево и Вуковар и Јасеновац… и многу други вакви трагедии, да не се забораваат, со надеж дека ќе научиме нешто и дека идните генерации нема да страдаат… Со мојата работа и живот, колку Знам и можам, се обидувам да придонесам за надминување на траумите, за кревање и создавање нови мостови на солидарност и пријателство и да престанам со насилството во оваа наша област – рече Шербеџија.
×

Вести

Глобус

Спорт

Шоубиз

Начин на живот

Забавно

Сведоштва за смрт

Претплата

Класифицирани

Испратете вести

Контакт

Отпечаток

Маркетинг

Услови на употреба

Политика за приватност

ВЕЛИКА АКТОРНА ПОРАКА

Раде Шербеџија: Треба да ги споменеме и Сребреница и Сараево и Вуковар и Јасеновац

Ужасен од фактот дека во денешно време, што може да се пофали со напредокот на човечката мисла и цивилизација, можело да се случи такво брутално злосторство.

L. S. R. /Avaz.ba

13.07.2020 18:09

Раде Шербеџија

ФОТО: АРХИВ

Текстот продолжува под рекламата

Големиот актер Раде Шербеџија денес се објави на Фејсбук со следниве зборови:

– Денес само што успеав да го отворам Фејсбук и видов забелешки дека ја испратив мојата порака за поддршка за мирни демонстрации во Белград на денот на комеморацијата на ужасното злосторство и геноцид извршено во Сребреница. Јас сум човек кој претежно не гледам телевизија, читам весници многу нередовно и многу често ги заборава деновите од неделата или датумите во месецот, особено кога работам.

Само што не знаев дека претходниот ден беше ден за да се одбележам и жалам за тоа ужасно злосторство. Секако, зачуден сум од фактот дека во денешно време, кое се гордее со напредокот на човечката мисла и цивилизација, може да се случи такво брутално злосторство …. Јас сум лош со датумите, но тоа не е суштината на датумот, туку во она што го носи човекот работи секој ден во годината. За жал, кај нас, овие трагични датуми најчесто ги користат политичарите за нивни манипулации и промоции.

Статус на Раде ШербеџијаPHOTO: FACEBOOK

И сигурно е дека треба да ги споменеме Сребреница и Сараево и Вуковар и Јасеновац… и многу други вакви трагедии, да не се забораваат, со надеж дека ќе научиме нешто и дека идните генерации нема да страдаат… Со мојата работа и живот, колку Знам и можам, се обидувам да придонесам за надминување на траумите, за кревање и создавање нови мостови на солидарност и пријателство и да престанам со насилството во оваа наша област – рече Шербеџија.