Полицијата трага по градоначалник од југоисточна Македонија и по уште едно лице  поради давање на предизборен поткуп. Оваа општина се наоѓа во четвртата изборна единица. Јавен обвинител веќе определил мерка притвор за двацјата.

Според наши неофицијални информации, полицијата испратила покани до двајцата, но ниту еден не бил пронајден на нивните домашни адреси.

На Јутуб постои и видео за конкретниот настан но поради изборниот молк нема да го објавиме