Сезоната во Формула 1 традиционално нема да започне во Мелбурн во трката за Големата награда на Австралија, туку во Бахреин, каде трката ќе се одржи на 28 март. Исто така, од Формула 1, тие денес објавија дека има нови промени во календарот.

Трката за Големата награда на Австралија е одложена за 21 ноември, а според сегашниот календар, во новата сезона ќе се возат 23 трки.

Исто така, треба да се напомене дека календарот ја вклучува трката за Големата награда Имола, која ќе се вози на 18 април, наместо трката за Големата награда на Кина.

Единствената непозната е датумот на 2 мај и не е познато каде ќе се одржи трката тој ден, но како што стојат работите, тоа ќе биде во Алгарве за Големата награда на Португалија.