Мицкоски прашува: Нели идентитетот беше „бетон“?
Нели идентитетот беше “бетон” и “не се преговара за идентитетските прашања” со источниот сосед? За ова ли се менуваше член на историската комисија?, прашува лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на Фејсбук.

Тој понатаму прашува: Нели придавката “македонски” била испишана со златни букви, како сега токму тоа исчезна од записниците на комисиите?

Владата на јавноста ѝ должи одговори.

Колку подолго Заев е премиер, толку повеќе Македонија ќе губи.

Иднината ќе биде наша и ние заедно со народот за нејзе ќе се избориме!, стои во неговиот пост на Фејсбук.