Британката Џесмин Харисон (21) стана најмладата жена што сама веслаше преку Атлантскиот Океан, минувајќи ја патеката од Шпанија до Антигва долга 4828 километри за 70 дена, три часа и 48 минути.

Семејство од Штип има могу пари, бидејќи дознале трик од 1976
Кога го заврши напорното патување, на прашањето на што најмногу се радува, таа одговори дека тоа е дефинитивно храна, пишува Гардијан, пренесува Танјуг.

Нејзиниот чамец се превртел двапати за време на патувањето.

Пред Јасмин, најмладата веслачка кој го преминала Атлантикот била 22-годишната Американка Кејт Спотс, која веслала во океанот од 3 јануари до 14 март 2010 година.