Бесплатни ПЦР тестови за странски туристи, олеснети околности за субвенционирање и итно формирање на Комитетот за туризам. Ова се трите барања на туристичко – угостителскиот сектор при Стопанската комора, кои Владата треба итно да ги имплементира. Од Комората велат дека за сите предлози е разговарано и се преточени во мерки, но засега не се имплементирани.

„Покрај носењето на мерки потребна е и нивна имплементација. Гледате на неколку пати упатуваме на фактот дека ние како деловен сектор разговараме и иницираме активности и мерки, имаме комуникација со Владата, но она што изостанува е имплементација на еден сериозен дел од тие мерки“, рече Даниела Михајлова-Стопанска комора.