Од 140 пријавени верници, 26 годишниот Кристијан Ниневски од Скопје беше најсреќен и го извади светиот крст од водите на реката Вардар. Ова момче и минатата година го фати крстото на централната манифестација во Скопје. Годинава тој по седми пат учествува на традиционалната манифестација што во Скопје се организира по повод големиот христијански празник Богојавление-Водици