Собранието од 19:00 часот ќе работи без пауза додека не се распушти
Претседателот на Собранието Талат Џафери соопшти дека од 18.00 до 19.00 часот ќе трае паузата од расправата за предлог законот за јавното обвинителство, а по 19.00 часот ќе продолжи и ќе трае без прекин додека Парламентот не биде распуштен.

Според ваквата најава, пратениците без прекин ќе работаат до недела на пладне кога и треба да се распушти Собранието.