Омилената ТВ-серија од 90-тите за инспекторот и миленик на жените Неш Бриџис се враќа на екраните како двочасовен филм во сабота, 27 ноември, во 9 часот и 8 минути, при што оригиналните членови на актерската екипа, Дон Џонсон и Чич Марин ќе ги репризираат своите улоги како Неш и неговиот партнер Џо Домингез, сега елитни истражувачи за Специјална единица за истраги на Сан Франциско. Како што беше претходно објавено, продуцентите се надеваат дека филмот ќе послужи како пилот за целосно емитување на серијата.

Најавата на филмот е проследен со одличен постер.

Напишано од Бил Чејс, во режија на Грег Биман и базирано на оригиналната ТВ серија од 1996-2001 година создадена од Карлтон Кауз, актерската екипа на ТВ-филмот ги вклучува и Бони Сомервил (NYPD Blue), Џо Диникол (Arrow), Диара Килпатрик (Perry Mason) , Ангела Ко (Bigger), Пол Џејмс (The Last Ship), Алексија Гарсија (Pose) и Џеф Пери (Scandal), повторувајќи ја неговата улога во филмот како инспектор Харви Лик.