Снежниот бран со продор на ладна воздушна маса донсе снег на поголемиот дел од планините.

Падна првиот снег во Маврово, Ниже Поле, Крушево. Снежните врнежи се најизразени кај месноста Крива Круша во пехчевско.

Сообраќајот, се одвива по влажни коловози, на места прекриени со снег.