На 13.10.2021 во СВР Скопје било пријавено дека од Јавна установа за згрижување на деца се оддалечил нивниот штитеник Д.Д.(14) од Скопје.

Тој и претходно во повеќе наврати се оддалечувал и бил враќан назад.

Се преземаат мерки за пронаоѓање на лицето.